اردوگاه مذهب گرایان

در اسرائیل ، مذهب گرایان به دو بخش عمده تقسیم مى شوند: مذهب گرایان صهیونیستى که به زبان ارتدکسى یهودیت وابسته اند. در صحنه سیاسى اسرائیل ، حزب مفدال نماینده مذهب گرایان صهیونیستى و احزاب اغودات اسرائیل ، دیغل هتوراه (انى دو در حال حاضر گروه یهودت هتوراه را تشکیل مى دهند) و شاس نماینده مذهب گرایان افراطى اند.

مذهب گرایان اصلاح طلب و محافظه کار که گروه اندکى هستند، فعالیت سازمان یافته اى در صحنه سیاسى ندارند.
مذهب گرایان افراطى (حریدیم ) به نوبه خود به دو فرقه تقسیم مى شوند: فرقه حسیدیه و فرقه لتوانیه . حسیدیه جنبشى با منش صوفى گرایانه است که در قرن هجدهم در لتوانى (واقع در جنوب شرق لهستان ) شکل گرفت . پیروان این فرقه با ارایه تفکرى تازه از دین ، برداشتهاى مرسوم آن زمان را نادرست خواندند و به مخالفت با آن پرداختند.در تفکر تازه این فرقه گفته مى شود هدف از دین ، پیوستن به خدا از طریق غرق شدن در اندیشه به او و تلاش براى شناخت خصوصیات او است . پیروان این فرقه مى گویند نیازى به مطالعه عمیق ، عالیم دینى نیست زیرا صرف اقامه شعائر مذهبى ، ما را از این امر بى نیاز مى کند و نیز مى کنند که هر انسان راستگو و درست کردار مى تواند خود را همانند خدا کند و پى به اسرارش ببرد.
حسیدیه خشم خاخامها را برانگیخت و معارضین ، تفکرات این جنبش را نوعى چشم بندى توصیف کردند. معارضین جنبش حسیدیه اغلب به
((لتوانى )) معروفند زیرا پیدایى آنها در لتوانى بود.
با گذشت زمان از شدت منازعه میان حسیدیه و معارضینش کاسته شد و از اوایل قرن کنونى (قرن بیستم ) طرفین با تشکیل حزب اغودات اسرائیل و
((شوراى عالى علماى تورات )) به عنوان کمیته عالى سیاسى - مذهبى حزب ، راه همزیستى و همکارى سیاسى با یکدیگر را در پیش گرفتند. اما اندکى پیش از انتخابات سال 1988 و با آغاز مجدد منازعه ، لتوانى ها از حزب اغودات اسرائیل منشعب شدند و حزب جدیدى به نام دیغل هتوراه تشکیل دادند. ولى در جریان رقابتهاى انتخاباتى سال 1992، حزب دیغل هتوراه و حزب اغودات اسرائیل با یکدیگر ائتلاف نموده گروه ((یهودت هتوراه )) را به وجود آوردند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد