حزب مولیدت

مولدیت (میهن ) یک حزب راست گراى به شدت قومیت گرا و از دشمنان سر سخت فلسطینیان و اعراب است . این حزب را سرلشکر (ذخیره ) رحبعام زئیفى (معروف به گاندى ) اندکى پیش از انتخابات سال 1988 با شعار ترانسفر (که از نظر مولیدت به معنى تبعید تمامى ساکنان فلسطینى کرانه باخترى و نوار غزه به کشورهاى عربى است )؛ بنیانگذارى کرد.


مولیدت در انتخابات مزبور توانست دو تن از نامزدهایش را راهى کنست کند و با توجه به اینکه تنها سه ماه از تاسیس این حزب گذشته بود و در آن زمان حزب ، فاقد رهبرى و نیز موسسات ارگان ها و امکانات مالى معتنابهى بود. این موفقیت نشان مى دهد که شعار بیرون راندن فلسطینیان چقدر در میان مردم اسرائیل جذابیت دارد. پیش از مولیدت ، حزب کاخ به رهبرى خاخام مئیرکهانا، با همین شعار توانست در انتخابات سال 1984 وارد کنست شود هر چند دادگاه عالى اسرائیل از شرکت این حزب در انتخابات سال 1988 به دلیل افکار نژادپرستانه اش جلوگیرى کرد. در انتخابات سال 1992 حزب مولیدات توانست سه کرسى کنست را از آن خود کند ولى اندکى پس از انتخابات میان زئیفى رهبر حزب و عضو کنست و شاوول گوتمان عضو دیگر حزب در کنست و نفر دوم در لیست انتخاباتى حزب مولیدات ، اختلافى پیش آمد و همین اختلاف سبب شد تا در ماه مه 1994 گوتمان از حزب اخراج شود هر چند کماکان عضو کنست باقى ماند.
مولیدات به لحاظ فکرى ، در بیش تر موارد مواضع مشترکى با افراطى ترین احزاب جناح راست دارد از جمله اینکه : شهر بیت المقدس یکپارچه پایتخت همیشگى اسرائیل است ؛ مخالفت با هر نوع عقب نشینى از اراضى اشغالى ؛ گسترش عملیات شهرک سازى در اراضى اشغالى ، به رسمیت نشناختن ملت فلسطین و بى اعتنایى نسبت به تمامى حقوق و خواسته هاى او؛ خوددارى از به رسمیت شناختن ساف یا مذاکره با آن ؛ مخالفت مطلق با هر نوع خودمختارى فلسطینیان ؛ بهره گیرى از امکانات و شیوه هایى خشونت آمیزتر و فراگیرتر به منظور سرکوب قیام مردم فلسطین (انتفاضه ) و دادن اختیارات کامل به ارتش براى مقابله با قیام کنندگان ؛ بسط حاکمیت اسرائیل بر کرانه ى باخترى و نوار غزه پس از اخراج فلسطینیان از آن (بر خلاف سایر احزاب تندروى جناح راست ، مولیدات خواهان بسط فورى حاکمیت اسرائیل بر این مناطق نیست .)
در عرصه اقتصاد و اجتماع و رابطه ى دین با حکومت ، برنامه ى حزب مولیدات داراى جهت گیرى دست راستى است و این حزب قایل به جدایى دین از سیاست مى باشد.
اما چیزى که مولیدات را از دیگر احزاب افراطى جناح راست متمایز مى کند و در حقیقت سبب ادامه ى حیات این حزب نیز مى باشد، شعار
((ترانسفر)) (4) است که مولیدات به نسبت ، آشکارا آنرا هدف اصلى خود اعلام و شیوه هاى اجرایش را نیز پیشنهاد مى کند. مولیدات ادعا مى کند که خواهان خروج به اصطلاح توافقى و داوطلبانه ى فلسطینیان است و مانند احزاب کاهانا و کاخ در پى اخراج قهرى آنان نیست . زئیفى رهبر حزب مولیدت در تعریف ((ترانسفر توافقى )) مى گوید: ترانسفر توافقى عبارتست از عمل مبادله ى جمعیت با توافق دولت ها به منظور دستیابى به هدفى مشترک مانند پایان دادن به وضعیت جنگى میان خود (چنان که بین ترکیه و یونان در اوایل این قرن اتفاق افتاد) یا تحقق صلح (همان طورى که بین اسرائیل و مصر در دهه ى هشتاد و زمانى که اسرائیل اقدام به تخلیه ى ساکنان یهودى شهرک هاى شبه جزیره ى سینا نمود، پیش آمد) و در بیان منظور از ((ترانسفر داوطلبانه )) زئیفى مى گوید: ترانسفر داوطلبانه به معنى مهاجرت فرد به دلایل شخصى ، خانوادگى ، اجتماعى ، دینى ، قومى ، امنیتى ، اقتصادى و غیره است .
زئیفى از یک سو پیشنهاد مى کند که خواسته ى اصلى اسرائیل در مذاکره با کشورهاى عربى باید توافق این کشورها با انتقال و اسکان دائمى تمامى ساکنان کرانه ى باخترى و نواره غزه به خاکشان باشد، و از سوى دیگر از دولت اسرائیل مى خواهد با یک رشته اقدامات گوناگون اقتصادى ، امنیتى و ادارى از جمله عدم تشویق صنایع در کرانه ى باخترى و نوار غزه و جلوگیرى از اشتغال ساکنان این دو منطقه در داخل اسرائیل و بستن دانشگاه ها و دانشکده ها در این مناطق ، فلسطینیان را ناگزیر به مهاجرت کند. وى مى گوید:
((با این کار 140 هزار کارگز فلسطینى ، همچنین دانشجویان و هئیت هاى علمى به ناچار نگاه خود را به آن سوى مرزها و کشورهاى عربى معطوف خواهند کرد.)) زئیفى اظهار مى دارد که ((با خروج کارگران ، دانشجویان و اعضاى هیئت هاى علمى ، خانواده هایشان نیز به آنها ملحق خواهند شد.))
او خواهان ایجاد به اصطلاح آژانسى با هدف تشویق فلسطینیان به مهاجرت به خارج است .
حزب مولیدت شرط برخوردارى فلسطینیان سال 1948 که داراى تابعیت اسرائیل اند، از حقوقى برابر را انجام تمامى وظایف شهروندى مانند خدمت سربازى یا
((خدمتى ملى )) معادل دو برابر دوره ى خدمت سربازى و اثبات وفادارى و تعهد آنها نسبت به دولت اسرائیل مى داند.
پایگاه انتخاباتى مولیدت اغلب از اقشار کم درآمد و کم سواد شهرهاى رو به توسعه و ساکنان مناطق فقیرنشین شهرهاى بزرگ و نیز طرفداران ایده ى
((خروج کلیه فلسطینیان مناطق اشغالى )) از گروه هاى مختلف جامعه تشکیل مى شود. همچنین با غیر قانونى اعلام کردن حزب کاخ ، شمار در خور توجهى از هواداران این حزب ، به طرفداران حزب مولیدت پیوستند. مولیدت از تایید درصد بالائى از جوانان حاشیه اى جامعه برخوردار است . ارتش و ساکنان شهرک هاى یهودى نشین کرانه ى باخترى از دیگر کانون هاى حمایتى مولیدت مى باشند.
زئیفى همه کاره ى حزب مولیدت و کسى است که تمامى اختیارات را دارد به گونه اى که اندکى پیش از آخرین انتخابات (سال 1992) آشکارا اعلام کرد او به تنهایى لیست نامزدهاى حزب را جهت شرکت در این انتخابات تنظیم کرده و افزوده که ارگان هاى حزب مولیدت تحت هر شرایطى منصوب شده هستند و نه منتخب .
شمار کرسى هاى حزب در دوره هاى مختلف کنست : کنست دوازدهم (1988) 2 کرسى ؛ کنست سیزدهم (1992) 3 کرسى .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد