حزب میرتس


یک گروه انتخاباتى پارلمانى متشکل از احزاب مبام ، راتس و شینوى که در ماه مه سال 1992 و در آستانه (س ) انتخابات کنست سیزدهم که در آن سال برگزار شد، بوجود آمد.

 واژه ى میرتس که به معنى نشاط و سرزندگى است ، مرکب از حرف اول کلمه ى مبام و دو حرف اول و آخر کلمه راتس است . (میرتس ) در ابتدا شعار انتخاباتى این گروه بود و سپس به خود گروه اطلاق گردید.
هدف اصلى از تشکیل گروه میرتس یکپارچه کردن گروه هاى صلح طلب یهودى مى باشد که به نسبت حزب کارگر، گرایش هاى چپ گرایانه ترى دارند. این گروه ها به امید کسب تعداد بیش ترى از کرسى هاى کنست و در نتیجه افزایش شانس موفقیت اردوگاه چپ گرایان در کنار گذاشتن حزب لیکود از قدرت و جایگزین نمودن حزب کارگر به جاى آن ، با یکدیگر متحد شدند و به آنچه مى خواستند نیز رسیدند. تشابه دیدگاه کلى سه حزب مذکور نسبت به موضوعات سیاسى ، زمینه ساز اتحاد آنها با یکدیگر بوده است هر چند در خصوص مسایل اقتصادى و اجتماعى ، سه حزب سوسیالیستى مباى ، لیبرال شینوى و میانه روى راتس تفاوت هاى زیادى با هم دارند.
در آخرین انتخابات پارلمانى (در سال 1992) برنامه ى سیاسى گروه میرتس شامل نکات عدیده اى بود از جمله :
- به رسمیت شناختن
((حق ملت فلسطین در خصوص تعیین سرنوشت خویش ((چه در جهت اتحادى فدرالى یا کنفدرالى با اردن و چه به سمت ایجاد دولت مستقل فلسطین )) که به دلایل امنیتى ((اتحاد کنفدرالى با اردن )) ارجحیت دارد.
- مردود ندانستن مشارکت سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف ) در مذاکرات صلح
((پس از آنکه هم در قول و هم در عمل کند اسرائیل را به رسمیت شناخته و عملیات تروریستى را متوقف کرده است .))
- گام به گام بودن ؛ یافتن راه حل نهایى براى مشکلات میان اسرائیل از یک طرف و فلسطینیان و کشورهاى عربى از طرف دیگر و
((در نخستین گام تشکیل حکومت خودگردان فلسطینى در سرزمین هاى اشغالى ، به شرط آنکه کامل و زمینه ساز راه حل نهایى باشد، یک امر مثبت تلقى مى گردد.))
- توقف فورى عملیات شهرک سازى .
- آمادگى اسرائیل براى
((یک راه حل وسط منطقى و مورد توافق در خصوص جولان ))
- ترتیبات شدید امنیتى و خلع سلاح کامل و تام مناطقى که از آن عقب نشینى مى شود.
- غیر قابل تقسیم بودن پایتخت اسرائیل یعنى شهر بیت المقدس
در تعیین وضع نهایى این شهر، همان گونه که در معاهده ى صلح مشخص ‍ خواهد شد، تمامى مسایل دینى و نژادى شهر باید لحاظ شود.
در زمینه ى موضوعات اقتصادى و اجتماعى احزاب تشکیل دهنده ى گروه میرتس توافق کرده اند که نمایندگانشان در کنست هر کدام با توجه به نظر حزب متبوع عمل کند.
شولامیت الونى رهبر حزب راتس ، به لحاظ سازمانى ریاست گروه میرتس ‍ را بر عهده دارد. میرتس فعالیت هاى مشترک خود را از طریق گروه نمایندگانش در کنست و تشکیل چندین کمیته ى مشترک انجام مى دهد. شعار نمایندگان سه حزب متشکله گروه میرتس در کمیته هاى یاد شده با توجه به تعداد نمایندگان آنها در کنست دوازدهم تعیین مى گردد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد