سومین خصوصیت بارز نظام حزبى ، نقش هاى متعدد بعضى از احزاب است . احزاب اسرائیل فعالیت خود را به مسایل سیاسى محض محدود
نکرده و متفاوت با نقش موسوم احزاب در دموکراسى هاى غربى عمل مى کنند. خصوصیت ذکر شده به دوران ((بیوشف )) برمى گردد. در آن دوران انتقال اعضاء و هوادران احزاب از خارج کشور به سرزمین فلسطین ، تامین مسکن ، کار، بهداشت و درمان و سایر نیازمندى هاى زندگى اجتماعى و توجیه سیاسى و ادغام آنها در بخش هایى از جامعه که پایگاه مردمى این احزاب به شمار مى رفتند، بر عهده احزاب سیاسى بود.
هرچند هم اکنون بسیارى از کارهاى فوق ، توسط دولت انجام مى پذیرد، اما با این حال احزاب قدیمى که تاریخ تاسیس آنها به د وران ((ییشوفلسطین )) بر مى گردد با اجراى طرح هاى مالى و اقتصادى و دایر کردن موسسات شهرک سازى ، آموزشى ، درمانى و تامین اجتماعى ، هنوز نیز خدمات کلى یا جزیى در زمینه انتقال ، اسکان و ارایه کمک هاى اجتماعى و اقتصادى به مهاجرین جدید مى رسانند. این احزاب در به کارگیرى نفوذ سیاسى خود جهت به دست آوردن مبالغ هنگفت از خزانه دولت براى توسعه فعالیت هایشان و جلوگیرى از ایجاد وقفه در کار موسسات و طرح هاى وابسته (یا تحت کنترل ) از هیچ کوششى دریغ نمى نمایند. این قبیل تلاش ها در دهه اخیر بازتاب بسیار نامطلوبى در میان عتوده هاى مردم داشته است . براى نمونه مى توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهره گیرى احزاب کارگرى از نفوذ سیاسى خود جهت تزریق مبالغ هنگفت دولتى به اتحادیه هاى کیبوتس ها و موشاف ها، طرح هاى اقتصادى هستدروت و سازمان هاى بیمه خدمات درمانى و اجتماعى وابسته به منظور نجات دادن آنها از ورشکستگى و انحلال .
- ا ستفاده احزاب مذهبى از موقعیت خود جهت افزایش بودجه موسسات آموزشى و سازمان هاى تامین اجتماعى وابسته .
- بهره گیرى احزاب دست راستى مذهبى و ملى از نفوذ خود به منظور هزینه کردن پولهاى هنگفت جهت توسعه طرحهاى شهرک سازى که موسسات و سازمانهاى تابعه یا برخوردار از پشتیبانى این احزاب در نواحى اشغالى فلسطین اجرا کرده اند