- که پدرش به دعوت و اصرار بزرگان ساوه، به آن شهر رفت و بعد از چهار سال اقامت و تبلیغ اسلام در ساوه از دنیا رفت .
حبیب الله که در نه سالگى یتیم شده بود، تحت سرپرستى مادر و پدر بزرگ مادیش قرار گرفت، او در همان دوران کودکى، علوم مقدماتى و صرف و نحو را به خوبى فرا گرفت، تا جائى که قبل از رسیدن به سن بلوغ، شش کتاب در زمینههاى نحو، علوم عربى، قرائت و ادبیات تألیف کرد، آنگاه به آموزش فقه و اصول پرداخت و در مدت بسیار کوتاهى، این علوم را به طور کامل آموخت .
در سن چهارده سالگى، منظومه شعرى را سرود، که تعداد اشعارش بالغ بر دو هزار بیت مىگردد و در پانزده سالگى به زبان عربى شعر مىسرود و او معمولا در طول مسافرتها و بیشتر در ایام نوجوانى شعر سروده است .
شانزده ساله بود، که از آیت الله حاج سید محمد کاشانى اجازه روایت دریافت کرد و هنوز هیجده سال از عمرش نگذشته بود، که به دریافت اجازه اجتهاد نائل گردید.
ملا حبیب الله شریف کاشانى به اندازهاى به کسب علم و دانش علاقمند بود، که حتى بعد از اخذ درجه اجتهاد نیز، درس و بحث را رها نکرد و براى استفاده از مجالس و محافل علمى، به تهران، رى، کربلا، نجف و گلپایگان مسافرتهائى داشت، تا از محضر علماء بزرگ آن زمان بهره گیرد.
ویژگیهاى بارز ملا حبیب الله شریف کاشانى عبارت بود از:
جامعیت در علوم و فنون .
کثرت تألیفات و تألیف قبل از بلوغ .
نبوغ و استعداد فوق العاده .
عدم تمایل به شهرت و جاه و مقام .
اجتناب از نزدیک شدن به حکومت طاغوت .
کمالات روحى و اخلاق حسنه .
کرامات و مقامهاى معنوى .
عرفان و فضائل انسانى .
شعر و ادب به زبان فارسى و عربى .
زیبائى قلم .
شیوائى بیان .
عشق و علاقه خاص به اهلبیت (پیامبر اسلام ).
تلاش و پشتکار فوق العاده .
اخلاص و کوشش در کسب رضاى خداوند.
این عالم ربانى در طول زندگى پر بارش، در یک خانه تنگ و کوچک در یکى از محلات شهر کاشان زندگى کرد . آثار گرانبهاء او بیش از 173 تألیف مىباشد، که بعضى از آنها در چندین جلد تصنیف گردیده است .
ملا حبیب الله شریف کاشانى، شاگردان بسیارى داشت، که هر کدام به نوبه خود، در نشر فرهنگ اسلامى و توسعه علم و دانش نقش بسزائى داشتهاند.
این دانشمند بزرگ پس از گذراندن یک عمر 78 ساله پر برکت و لبریز از آثار و خدمات دینى و فرهنگى، همراه با عزت و سربلندى، سه شنبه سوم جمادى الثانى 1340 هجرى در کاشان دعوت حق را لبیک گفت و جسد او را بیرون شهر، جائى که خود وصیت کرده بود به خاک سپردند و مزار این عالم بزرگ، هم اکنون زیارتگاه عموم است .
ملا حبیب الله غیر از استعداد ذاتى و نبوغ درخشانى که داشت، رمز موفقیت خود را که به هنگام از دست دادن پدر نه سال بیشتر نداشت، تشویق و ترغیب پدر و بعد مادر خود معرفى کرده است .