- .
اولین آموزگار و مشوق منشاوى پدرش بود، که به آموزش معارف و علوم قرآنى و تعلیم قرائت قرآن فرزندش همت گماشت . منشاوى با استعداد فوق العادهاش، در روزگار کودکى به حفظ سورههاى قرآن کریم پرداخت و از نه سالگى در شبهاى ماه مبارک رمضان، قرائت قرآن برگزار مىکرد، تا اینکه به سن جوانى رسید و طنین صدایش رساتر و پختهتر گشت و به عنوان قارى صاحب سبک در شهر و دیارش مشهور شد . پس از مدتى رادیو جمهورى عربى مصر، او را دعوت کرد و با پخش تلاوت قرآن محمد منشاوى در رادیو، شهرتش افزون گشت و به صورت یکى از استادان مشهور مصر درآمد .
استاد منشاوى عمرش کوتاه بود و تنها به کشورهاى سوریه، کویت و برخى از کشورهاى حاشیه خلیج فارس مسافرت کرد و در مجامع مختلف به تلاوت قرآن پرداخت .
منشاوى قارى بزرگى بود، که در میان متأخرین بىنظیر و در بین متقدمین کم نظیر بود . او از مفاخر قاریان و مبتکر الحان مختلف قرائت قرآن به شمار مىرفت .
سبک خاص، تلاوت زیبا، صوت گرم، لحن حزین، تلفظ صحیح و بیان کلمات به صورت قوى، از ویژگیهاى قرائت قرآن منشاوى بود، که با مهارت کامل و تسلط فوق العادهاى، شنونده را به آیات روح بخش الهى متوجه مىساخت.
استاد منشاوى از اساتید مهم فن تلاوت قرآن بود و در قرائت هفتگانه و دهگانه مهارت زیادى داشت . علاوه بر مجموعه قرائت تحقیق، صداى دلنشین او در قرائت ترتیل نیز به یادگار مانده است . هم اکنون گنجینهاى از نوارهاى قرائت قرآن منشاوى در آرشیو نوارخانههاى معروف قرآن در سطح جهان موجود مىباشد .
استاد منشاوى، از ناحیه قرائت و آموزش قرآن لحظهاى غفلت نمىکرد و عمر پر برکت خود را در این راه به پایان رسانید، و سرانجام به خاطر بیمارى حنجره، در سن 49 سالگى، به سال 1348 هجرى شمسى در شهر قاهره چشم از جهان فرو بست .
آرى، استاد منشاوى با یک عمر سراسر افتخار در خدمت قرآن و به عنوان منادى و مبلغ قرآن، سعادتمندانه از جهان چشم فرو بست و از خود هم شاگردانى به یادگار گذاشت و سبک دلنشین و شیوه عظمت دادن به قرآن با آهنگ روح افزاى او، براى همه ما باید درس آموزندهاى باشد . تا اضافه بر حفظ قرآن و قرائت خوب و جذاب آن، سفارش دلسوزانه و تقاضامندانه مولاى خود امام على (ع) را هم مورد توجه جدى قرار دهیم .
امام على (ع) در وصیت جاویدانش، آنگاه که در بستر مرگ قرار داشت و آخرین پیامهاى عمیق و انسانى خود را به حسن و حسین (ع) و همه پیروانش اعلام مىداشت، پس از سفارش به تقوى و خدا را بر خود حاضر و ناظر داشتن و رعایت حقوق دیگران فرمود:
شما را به خدا، شما را به خدا سوگند، پیوسته خدا را در نظر داشته باشید، هرگز از قرآن و دستورهاى آن فاصله نگیرید و مبادا روزى بیاید، که دیگران در عمل به دستورهاى قرآن بر شما پیشى بگیرند و به پیشرفت و عزت دست یابند و شما همچنان عقب افتاده و زبون باقى بمانید .