برنجى


از اقسام نانها نیز، نان برنجى است ، براى پختن آن چند طریق است :نان
1 - برنج را چلو بپزند (یعنى آب کش کرده که لعاب آن را گرفته باشند) بعد چلو را خشک کنند، و آرد کنند و با آب خمیر نمایند سپس یکى دو ساعت بگذارند تا خمیر چاق شود، بعدا نان بپزند.
2 - چلو پخته را نرم بسایند که مانند خمیر شود و نان بپزند.
3 - برنج را آرد نموده در وقت طبخ اندک اندک در آب جوشان بریزند و بر هم بزنند تا طبخ تمام یابد و مثل خمیر شود و از آن خمیر نان نازک بپزند.
نان برنجى تقریبا جزء شیرینى ها و خوردنیهاى تشریفاتى است ولى در عین حال از نانهاى بهداشتى است .
امام رضا(ع ) در این باره مى فرماید:
مادخل جوف المسول انفع من خبز الارز(166)
بهتر از نان برنجى چیزى براى شخص مسلول نیست .
و امام صادق (ع ) مى فرماید:
اطعموا المبطون خبز الارز، فمادخل جوف المبطون شى انفع منه (167)
به شخص مبطون (کسى که نمى تواند از خروج مدفوع خود جلوگیرى کند) نان برنجى بدهید که چیزى نافع تر از آن برایش نیست .
در کلام دیگرى از امام ششم نیز به کثیر الغذا بودن این نان اشاره شده است و نیز پیشواى ششم مى فرماید:
لیس یبقى فى الجوف من غدوة الى اللیل الاخبزالارز(168)
تنها نان برنجى است که از صبح تا شب در معده باقى مى ماند.
یکى از دانشمندان غذایى قدیم درباره نان برنجى چنین نوشته است :
((نان برنجى ، سرد بسیار خشک و معطش و مقوى بدن و کثیر الغذا و جهت اسهال صفراوى و دموى و نیکو کردن رنگ رخسار و مؤ ثر.... و نیکو است براى افراد مسلول
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد