از اقسام نانها نیز، نان برنجىاست ، براى پختن آن چند طریق است :نان 1 - برنج را چلو بپزند (یعنى آب کش کرده کهلعاب آن را گرفته باشند) بعد چلو را خشک کنند، و آرد کنند و با آب خمیر نمایند سپسیکى دو ساعت بگذارند تا خمیر چاق شود، بعدا نان بپزند. 2 - چلو پخته را نرمبسایند که مانند خمیر شود و نان بپزند. 3 - برنج را آرد نموده در وقت طبخ اندکاندک در آب جوشان بریزند و بر هم بزنند تا طبخ تمام یابد و مثل خمیر شود و از آنخمیر نان نازک بپزند. نان برنجى تقریبا جزء شیرینى ها و خوردنیهاى تشریفاتى استولى در عین حال از نانهاى بهداشتى است . امام رضا(ع ) در این باره مىفرماید: مادخل جوف المسول انفع من خبز الارز(166) بهتر از نان برنجى چیزى براى شخصمسلول نیست . و امام صادق (ع ) مى فرماید: اطعمواالمبطون خبز الارز، فمادخل جوف المبطون شى انفع منه(167) به شخص مبطون (کسى که نمى تواند از خروجمدفوع خود جلوگیرى کند) نان برنجى بدهید که چیزى نافع تر از آن برایش نیست . درکلام دیگرى از امام ششم نیز به کثیر الغذا بودن این نان اشاره شده است و نیز پیشواىششم مىفرماید: لیس یبقى فى الجوف من غدوة الى اللیلالاخبزالارز(168) تنها نان برنجى است که از صبح تا شبدر معده باقى مى ماند. یکى از دانشمندان غذایى قدیم درباره نان برنجى چنین نوشتهاست : ((نان برنجى ، سرد بسیار خشک و معطش و مقوىبدن و کثیر الغذا و جهت اسهال صفراوى و دموى و نیکو کردن رنگ رخسار و مؤ ثر.... ونیکو است براى افراد مسلول