صحبت از نان سفید و زیانهاى آنبود، از نان سفید بگذریم ، به بذر و کاشت گندم بپردازیم . زمینى که مى خواهد بذررا قبول کرده و آنرا سبز کند، باید آماده و مستعد و نیرومند باشد، براى نیرومندکردن زمین به آن کود مى دهند، در زمانهاى سابق به زمین کودهاى حیوانى و معمولى دادهمى شد، ولى امروز کود شیمیایى مى دهند، خوبست مقایسه اى بین این دو کود به عملآوریم . ((هر وقت ممکن سد، غذایى را مصر کنید، کهمحصول آن از زمینى بدست آمه باشد که کود طبیعى و حیوانى به آن داده باشند، زیرا اززمینى که با یک طبقه نازک کود شیمیایى کشت و زرع مى شود محصولى به دست مى آید که ازلحاظ مواد غذایى کاملا ضعیف و فقیر است ، و مسلم است که اگر چنین محصولى بخوردانسان یا حیوان برسد مواد حیاتى لازم را به بدن نرسانده و جسم را براى حمله امراضمختلف مستعد مى کند و من مى دانم کسانى که در شهرهاى بزرگ و صنعتى سکونت دارند بهآسانى نمى توانند چنین غذایى را تهیه کرده و مصرف نمایند. ولى روزى خواهد رسید کهچون برترى و اهمیت چنین محصولى مسلم گردد، همه در پى محصول زراعتى باشند که با کودطبیعى و حیوانى به دست آمده باشد))(161)