نان سیه به نانى گفته مى شود کهداراى مواد غذایى کامل است ، زیرا پوست گندم که جزء عمده گندم از نظر غذایى به شمارمیرود در آن باقى مانده است . ((خلاصه تمام قسمتهاىفعاله و زنده گندم در پوست جمع شده است . در سیلوهاى بزرگ جدید معمولا آسیاها داراىنرده هاى بزرگ فلزى هستند این نرده ها هنگام آسیا کردن ایجا فشار زیاد مى کند و اینفشار و حرارت سبب مى شود که چربى گندم به سبوس چسبیده و بعد با آن خارج مى شود اینچربى داراى منافع و فوائد بسیار است که ما آنرا بدون جهت به دور میریزیم و از آناستفاده نمى کنیم . نطفه گندم نیز که قسمت زنده و فعال آن است با الک گرفته مىشود. موادى که به سبوس مى چسبند عبارتند از مواد چربى و مواد فسفر دار و از همهبالاتر گلوتن است که یگانه قسمت ازت دار گندم است و در حقیقت جزء مصالح ساختمانىبدن به شمار مى آید. سیلیس نیز که عامل ساختمانى دندانها و استحکام استخوانهااست و با کمک اکسیژن هوا قلب و کلیه ها را محکم مى سازد و در اثر الک کردن از بینمى رود و یکى از علل ایجاد مرض قند فقدان سیلیس مى باشد. در اطراف نطفه گندممواد سفیده اى و معدنى زیاد وجود دارد که همه در اثر الک کردن خارج مى شوند ومهمترین آنها عبارتند از پتاسیم ، نمک ، آهن ، ارسنیک و کمى کلسیم این مواد تمامابراى گلبولهاى سفید خون که سربازان مدافع بدن مى باشند کمال لزوم را دارند. وهمچنین وجودشان براى گلبولهاى خون ضرورى است . دیاستارهاى مخصوص گندم که رنگ نانرا در موقع پختن کمى خرمائى مى نمایند نیز در اثر الک کردن از بین رفته و نان راسفید مى کنند. حالا در این خلاصه خودتان قضاوت نمائید که چه چیزهایى مفیدى رابدون جهت از نان مى گیرند و الک هاى دو صفر و چهار صفر هم مرض سفید گرى آنها راتخفیف نداده که بفکر الکهایى با صفرهاى زیادترى هستند