. عنوان شفا براى هیچ غذا و آشامیدنى دیگر در قرآن به کار نرفته است . ((در دنیا هیچ غذایى به اندازه عسل نیروهاىکهربایى و تشعشات رادیو اکتیو ندارد عسل یک غذاى مفید براى اطفال است زیرا تماممایحتاج غذایى را بطور طبیعى دارد قندش براى هر سنى مناسب است و سرشار از قیمتىترین مواد حیاتى است تمام ویتامین ها و فلزات را دارد ویتامین ها و فلزاتى که در گلپرورش یافته و در دامان خورشید تربیت شده اند. عسل غذاى زنده کننده سالخوردگان ومربى خردسالان است عسل داراى 75 درصد مواد قندى ، 5 درصد مواد سفیده ائى و 2 درصدچربى است و از این رو ثابت میشود که عسل یکى از غذاهاى نیرو بخش است . عسل 13میلى گرم فسفر، 4 میلى گرم کلسیم و 7 میلى گرم آهن در بر دارد. مقدارى هم مس در عسلوجود دارد این مواد معدنى بلافاصله وارد جریان خون مى شود، آهن عسل مرض کم خونى وفسفر و کلسیم عسل ، بیماریهاى استخوان و ریه را معالجعه مینماید))(136) امیر مومنان (ع ) مى فرماید: لم یستشف مریض بمثل شربة عسل(137) هیچ چیز مانند عسل شفاى بیمار نخواهدبود. روایات بسیارى بطور سر بسته خاصیت عسل را بیان نموده است چنانچه در روایتدیگر است که شفاء هفتاد بیمارى است و امروز دانشمندان ، مصارف داخلى و خارجى عسل راکه بررسى کرده اند بیشتر از اینها مصرف غذایى و دارویى است داشته است . البتهکلمه هفتاد دلالت بر زیادى و کثرت مى کند نه آنکه فقط عدد مخصوصى رابفهماند. ((در اثر تشعشع خورشید که در گلها منعکسمیشود قندهاى آنها اثر عجیبى در رشد و ایجاد نیرو دارند. زیرا قندهاى زنده اى هستندکه با ویتامینهاى e-k-a تواءم بوده و آثارى از ویتامینهاى ث - ب ا - پ پ 5 میلى گرمویتامین ب 2 دارند. و نیز داراى الکائیدهاى شفابخشى هستند که در گلها وجود دارد، وحتى عده اى از دانشمندان حدس وجود هورمون هایى را در عسل زده اند. دو تن ازدانشمندان روسى کشف نموده اند که عسل داراى تاءثیر فوق العاده اى در رشد است و اثرمهمى در حیات انسان دارد و معتقدند که عسل براى رشد تمام اعضاء بدن مفید است . ارزش درمانى عسل فوق العاده اهمیت دارد، در درجه اول اسید فرمیک است که زنبورآن را براى حفظ از فساد به آن علاوه مى کند این ماده ضد عفونى کننده طبیعى ، ضررىندارد و ضد روماتیسم است و در عین حال نیروبخش مى باشد قندش یک قند بسیار خوبى استو مقوى قلب است و سبب بهبود وضع فشار مایعات بدن مى شود کمى و زیادى فشار خون راعلاج مى کند براى کبد بسیار نافع است و امراض کبد را معالجه مى کند و اغتشاشات کبدىرا اصلاح مى نماید مخصوصا فوائد زیادى در درمان یرقان دارد. اثر عسل در ریهبسیار جالب است و امراض ریوى را شفا مى دهد خواص التیام دهنده عسل قابل توجه استدر مورد زخم معده و زخم روده اثنى عشر بایستى صبح ناشتا یک قاشق سوپ خورى عسلبخورند و پس از آن تا یک ساعت هیچ چیز میل ننمایند عسل بهترین عامل براى زیاد وکم شدن قند خون است ، عسل بهترین ضد عفونى کننده مجارى ادرار است))(138) یکى از خواص عسل ، جلوگیرى و پیشگیرى از زکام است . امام هشتم (ع ) به این خاصیت در ضمن کلماتخود تصریح فرموده اند: و من اراد ردع الزکام مدة ایامالشتاء فلیاکل کل یوم ثلاث لقم من الشهد(139) هر کس مایل باشددر مدت زمستان گرفتار زکام نشود هر روز سه لقمه از عسل همراه با موم میلکند.