مارکونى

 

مارکونى در بیست و پنجم آوریل سال 1874 میلادى در شهر بولونى متولد شد . اولین چیزى که توجه دیگران را به او جلب مى‏کرد، گوشهاى بزرگ مارکونى بود، به طورى که یکى از خدمتکاران خانواده در اولین برخورد با نوزاد، ناخودآگاه فریاد کشید:  
چه گوشهاى بزرگى!
مارکونى در سن دوازده سالگى، یک لابراتور خصوصى در خانه تأسیس کرد و در آن آزمایشهاى علمى انجام مى‏داد. اوقات بیکارى خود را به مطالعه فیزیک و شیمى مى‏پرداخت.
چهارده ساله بود، که با پیرمرد نابینائى آشنا شد، پیرمرد کارمند اداره پست و تلگراف بود و به رموز الفباى مورس آشنائى داشت .
بیست سال داشت، که در مورد امواج الکترو مانیتیک به مطالعه پرداخت و به انتقال صدا بدون استفاده از سیم و هادى علاقمند شد .
در بیست و یک سالگى، موفق شد، علامات بى‏سیم را، تا فاصله یک مایلى انتقال دهد.مارکونى نتیجه موفقیت خود را در اختیار دولت ایتالیا گذاشت، ولى دولت ایتالیا، آن را جدى نگرفت .
مارکوى ناچار، در سن بیست و دو سالگى به انگلستان رفت و اختراع خود را در لندن به ثبت رسانید . دولت انگلستان اختراع مارکونى را جدى تلقى کرد و پس از یک سال، یک شرکت انگلیسى، براى اختراع تلگراف بى‏سیم تأسیس گردید و نصف سهام شرکت را به نام مارکونى کردند، به طورى که مارکونى در سن بیست و سه سالگى یک ثروتمند بزرگ شد .
مارکونى بعدها به دریافت جایزه نوبل مفتخر گردید و در سال 1912 میلادى، دستگاه
((رادیو کونومتر)) را براى کشتیها اختراع کرد و همین دستگاه سبب شد، 706 نفر از سرنشینان کشتى تیتانیک از مرگ نجات یافتند.
مارکونى یک دانشمند و مخترع خود ساخته بود، زیرا تحصیلات او، از حدود دیپلم تجاوز نکرد، او با مطالعه و بررسى و تحقیق شخصى، بر معلومات خود افزود.
او به هنگام کار و مطالعه، بسیار جدى بود، به طورى که، اگر کسى در موقع کار و مطالعه، مزاحم او مى‏شد، سخت عصبانى مى‏گردید . مارکونى سرانجام توانست، رادیو و تلگراف بى‏سیم را اختراع نماید و بدین وسیله خدمات ارزشمند و جاویدانى به جامعه بشریت انجام دهد.
- داستانهاى کودکى مردان بزرگ.ص 36 . ?
از ویژگیهاى دیگر اخلاقى مارکونى این بود که ساده و بى‏آلایش زندگى مى‏کرد، با افراد مهربان و صمیمى مى‏شد، در انجام کارها صبر و حوصله زیادى به خرج مى‏داد، روى یک طرح ساعتها کار مى‏کرد، هرگاه هم در کارى شکست مى‏خورد خم به ابرو نمى‏آورد و همچنان استقامت مى‏ورزید، در اوقات فراغت هم تفریح مى‏کرد و نشاط و شادآبى خود را به دست مى‏آورد، تا بهتر بتواند کار مفید و مؤثر صورت دهد.
-333 چهره درخشان، ج 3، ص 913 . ?
بالاخره مارکونى در سال 1930 میلادى دستگاه بى‏سیم را اختراع کرد، درباره او نوشته‏اند: او نمونه درخشانى از پیروزیهائى است، که او لایق آن بود، این مخترع خوشبخت تمام شرائط لازم را در خود جمع داشت، مى‏دانست چه مى‏خواهد و هدفى را که دنبال مى‏کرد، در نظرش روشن بود چون حوصله و کاردانى و عزمى راسخ داشت، جلب اعتماد مى‏کرد، و وسائل مالى لازم را براى کارهاى خود فراهم مى‏آورد .
-دائرة المعارف زرین، ص 465 . ?
خلاصه وسائل ارتباطى مانند رادیو، تلگراف و بى‏سیم، که اکنون از عمر آن حدود 96 سال مى‏گذرد و جهان را به صورت یک خانواهد، بزرگ بهم ارتباط داده، وسائل مهم و مفیدى هستند، که مارکونى و دیگران براى اختراع آن زحمات طاقت فرسائى کشیده‏اند .
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد